Laden Evenementen

« All Evenementen

Opstellingsochtend (en weekenden)

1 september tussen 09:00 - 13:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every month that begins at 9:00am on day First of the month, happening 20 times

€25

Ontmoeting van jezelf met behulp van ‘de zin van het verlangen’

(op basis van OMPT Franz Ruppert)

Opstellingen of resonanties zijn een krachtig hulpmiddel om een beeld te geven van wat jou belemmert te zijn wie jij bent, te bereiken wat jij wilt en voluit te leven.

Voor wie?

 • Je wilt inzicht in waarom bepaalde patronen zich herhalen (het loopt steeds mis op je werk, met je financiën of in je liefdesleven);
 • Je wilt weten waarom er op de een of andere manier er altijd weer iets tussen komt als je plannen maakt;
 • Je wilt vanuit autonomie en authenticiteit de ander ‘ont’-moeten;
 • Je ervaart last van angsten, onzekerheden of gezondheidsproblemen;
 • Je werkt in het onderwijs, als leidinggevende, als coach of in de hulpverlening en wil een opstelling op basis van de methode van Franz Ruppert ervaren.

Hoe werkt het?

Tijdens een opstelling wordt de vraag of het verlangen van de inbrenger in de ruimte neergezet. Ieder gekozen woord heeft een (onbewuste) betekenis en onder elk woord gaat een ervaringswereld schuil. Door het representeren van de woorden en de interacties door anderen ontstaat vanzelf beweging. Je krijgt inzicht in patronen en er ontstaat ruimte voor onopgeloste emoties om een weg naar buiten te vinden. Je kunt onderzoeken wat je tegenhoudt om te zijn wie je bent en wat je nodig hebt om te bereiken wat je “wil” vanuit je gezonde deel. Mogelijke oplossingen, stappen of taken worden zichtbaar.

Voorbeelden of mogelijke zinnen van een verlangen of vraag zouden kunnen zijn:

 • ‘Ik wil beter contact met mijn zoon’
 • ‘Wat wil de terugkerende hoofdpijn mij vertellen?’
 • ‘Ik wil voor mijzelf kiezen’
 • ‘Waarom gaan sollicitatiegesprekken zo moeizaam?’
 • ‘Ik wil een vriend’
 • ‘Wat is mijn trauma?’

Wat is het effect?

De OMPT draagt bij aan: Uitwerking van persoonlijke thema’s – Herkenning van overlevingsdelen – Versterking keuzes maken vanuit gezonde deel – Gevoelens reguleren en draagkracht versterken – Gezonde delen versterken *

Anders dan bij de methodiek van Bert Hellinger heeft de methode van Franz Ruppert als uitgangspunt dat de inbrenger autonoom is. De begeleider is aanwezig met een terughoudende houding t.a.v. de begeleiding tijdens de opstelling met een specifieke rol ter versterking van de autonomie van de cliënt.

Deelnemen aan een opstelling

Als je een opstelling wilt bijwonen en/ of een vraag wilt inbrengen, kan dat op verschillende manieren:

 1. Deelnemen als representant €35,00 per dagdeel 9ochtend of middag). Alleen wanneer er vooraf geen inbrengers zijn of tijdens een weekend kan iedereen kenbaar maken of hij of zij een vraag wil inbrengen. Aan de hand van loting wordt bepaald welke inbrenger zijn verlangen opstelt.
 2. Deelnemen als inbrenger € 75,00. Jouw vraag of verlangen wordt opgesteld. Jouw vraag of verlangen wordt voorafgaande de opstelling met de begeleider besproken.

De kosten zijn inclusief koffie en thee. Betaling per contant (of tegen kleine vergoeding per pin) op de avond zelf. Per avond kunnen er maximaal 2 á 3 vragen worden opgesteld. In een weekend zijn meerdere sessies op een dag en is het mogelijk een arrangement met overnachting te boeken mail naar contact@spijkvoorde.nl of kijk op (http://www.spijkvoorde.nl).

 

Begeleiding door Jacquelien

jacquelien-profielIk werk op basis van het theoretisch concept van de Meergenerationele Psychotraumatologie  (Franz Rupert). Wat mij persoonlijk aanspreekt in de methode is dat de regie volledig bij de client ligt. Ieder is in staat om zelf sturing te geven aan de eigen ontwikkeling. Het is een heel eenvoudig model en elke opstelling is heilzaam. Ik vertel erover tijdens de ochtenden, maar stuur gerust een mail aan jvenema@meovida.nl met je naam en telefoonnummer dan neem ik contact op.

 

Gegevens

Datum:
1 september
Tijd:
09:00 - 13:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:

Organisator

MEOVIDA
Telefoon:
=31 (0)6 50271761
Website:
www.meovida.nl

Locatie

Spijkvoorde
Croddendijk 10
Lettele, 7434PN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0650271761
Website:
www.spijkvoorde.nl
Wil je reageren, iets vragen?

Laat dan hier een bericht achter.

Not readable? Change text.