Wat kunnen we voor jouw groei betekenen?
Verbreed je horizon met

Meovida raakt de kern

Als krachtig individu maak jij het verschil in jouw wereld

Waarom wij inspireren

Ieder mens wil in zijn leven ertoe doen. In werk, binnen de organisatie, in het gezin of relatie. Wij inspireren & zetten aan tot groei en ontwikkeling van mensen. We helpen je bewust te worden van je goede eigenschappen en nodigen je uit het beste uit jezelf te halen en te verbinden aan jouw persoonlijke missie. Samen creëren wij een duurzame en mooiere wereld waar ieder zich verantwoordelijk toont en meer vanuit hart en bezieling handelt.

Visie

Meovida staat voor het Spaanse ‘Me Vida’; Ik leef. De ‘O’ is de verbindende schakel die staat voor de filosofie dat je een compleet mens bent. Wij worden gedreven door onze passie om mensen zichzelf te laten zijn. Ons vertrekpunt: “Eerst de mens dan de rest.” De competenties van dienend leiderschap zijn verweven in ons werk. Wij zijn overtuigd dat succesvolle organisaties geleid worden door mensen die het dienende aspect boven het leidende aspect zetten om tot resultaten te komen. Het opent het potentieel van ieder individu van de organisatie.

Ontwikkelen door training en coaching

Bij Meovida wakkeren wij de kwaliteiten in jou aan zodat je authentiek kunt zijn én dat werkt aanstekelijk. Je bent succesvoller, gezonder en vitaler als je ruimte en aandacht geeft aan je eigenheid. Doel van coaching en training is om jou te activeren je natuurlijke talenten in te zetten en bewust te maken van alle mogelijkheden. Wij streven naar duurzame verbetering van gedrag door dit te verinnerlijken, met blijvende waarde.

Het succes van onze programma’s

Onze kracht zit in aandacht. Wij werken in kleinschalige groepen en onze trainingsmethoden spreken aan op psychologisch, intuïtief en cognitief niveau. Een duurzame verandering werkt van binnen naar buiten. Wij bieden ervaringsgerichte oefeningen die de natuurlijke balans versterken. Een accent is de inzet van de directe omgeving, zowel binnen als buiten. Buiten in de natuur kom je tot rust en inzicht en het bevordert reflectie.

“Door de training en coaching werd voor mij helder wat ik zelf wil. Lange tijd had ik niet geluisterd naar mijn eigen wensen en gevoel. Hierdoor kwam ik verder van mijn kern af te staan. Ik voelde onvrede omdat ik in mijn werk & gezin niet tot mijn recht kwam. Dit traject heeft voor mij helder gemaakt waarvoor ik sta. Ik kan nu vanuit passie en mijn eigen energie de zaken aanpakken.”

– reactie van een coachee

Waarde toevoegen door eerst te bepalen wat van waarde is, en dan daar de aandacht op richten. Daar brengen we je naartoe.

Onze aanpak

stap1

01 / KENNISMAKEN

Wat is zichtbaar aan de oppervlakte? Wat is je vraag? Op welk onderdeel in je leven loop je vast? Hoe lang is dit al gaande? Wat zou je willen? Wat wil je samen uitzoeken?

stap2

02 / VERKENNEN

Waar sta jij voor? Of waarom bestaat jullie organisatie? Kan je bij je gevoel? Wat draag je uit? Wat zegt dat over de situatie? Waar liggen de losse eindjes? Wat gaat er goed? Wat zijn jouw waarden? Sta je in vruchtbare grond en hoe kom jij tot bloei? Wat heb je nodig?

stap3

03 / VERBINDEN

We reiken je instrumenten aan waarmee je verder kan. Uit de gesprekken is duidelijk geworden welke thema’s voor jou/ jullie organisatie spelen. Samen zoeken we hoe je de situatie anders kan bezien en wat je dat oplevert. Aan de hand van theorie doe je opdrachten deze worden  nabesproken in subgroepen/plenair.

stap4

04 / NIEUWE ENERGIE

Wanneer alles fris voor de geest staat zonder afleiding kan je enthousiast aan de slag gaan en dan kan het zomaar voorkomen dat de oude patronen binnensluipen. Daarom is er de mogelijkheid tot nazorg en wordt het laatste gesprek ver naar achteren gepland.

Dienend leiderschap

Onze samenleving vraagt om leiderschap, om krachtige individuen die vanuit hun positie durven staan voor hun eigenwaarde. Zij worden de cultuurdragers en veranderen zodoende de samenleving als geheel. Zij doen dat niet door hun wil op te leggen maar door anderen uit te nodigen vanuit hun wil te gaan handelen. Een dienend leider kan je herkennen aan een aantal belangrijke factoren die wanneer je er zelf aan begint dagelijks commitment van je vragen.

Groeien de mensen in jouw omgeving op persoonlijk vlak? Worden ze, terwijl ze gediend worden, gezonder, wijzer, vrijer en meer autonoom, en voelen zij zich uitgenodigd zelf te gaan dienen? En, wat is het effect van jouw handelen op de minder bedeelden? Profiteren zij van je handelen of worden ze op zijn minst niet verder benadeeld?”

Leiderschapsprogramma’s

Kijk voor meer informatie bij ons programma aanbod of neem contact op.

Robert Greenleaf, Daan Foussert, NIVSL

In 1970 schreef Robert Greenleaf een essay over dienend leiderschap. In de basis komt het erop neer dat succesvolle organisaties geleid worden door mensen die het dienende aspect boven het leidende aspect zetten om tot resultaten te komen. In Nederland heeft het NIVSL een training ontwikkelt die op deze grondgedachte is gestoeld. De training is echter verder uitgewerkt van een mooi theoretisch idee. Naar praktische toepasbaarheid. De beginselen van dienend leiderschap zijn de grondslag van ons werk. Wil je er meer over lezen dan verwijzen wij graag naar het Nederlandstalige boek; Dienend Leiderschap van Daan Foussert. Wij zijn beiden gecertificeerd als Servant Leadership Practitioner bij:NIVSL

BEWUSTZIJN

Het hernemen van de regie begint bij bewust zijn. Het terugschakelen uit de vijfde versnelling naar letterlijk tot stilstand komen. Ademhalen, gaan luisteren naar wat je voelt. Van moeten, want ik moet zoveel. Ga je leven vanuit willen. Ik wil zaken anders aanpakken. Er is nog nooit zoveel over het thema bewustzijn verschenen als in de afgelopen tijd. Alle stromingen voorzover wij het overzien maken je bewust dat je deelgenoot bent aan een groter geheel. En dat je met je bestaan op aarde daar een bijdrage aan mag leveren door aanwezig te zijn. En door te luisteren ontvankelijk te worden zodat je voluit kan leven.

GOOD FOOD

Eerste voorwaarde bij alles wat je doet. Zorg goed voor jezelf. Zorg dat je voldoende slaapt, goed eet en probeer bewust te zijn welke stem je weggeeft wanneer je je geld besteed. Als je dat allemaal doet dan hebben wij nog wat leuke boekentips als voedsel voor de onrustige geest.

 • Dienend Leiderschap van Daan Foussert
 • Een Levensregel voor beginners, Wil Derkse
 • Synchroniciteit, Joseph Jaworski
 • Transactionele analyse
 • Hebben & Zijn, Hans Knibbe
 • De Ontknooping, Marinus Knoope

ONZE WORKSHOPS

Naast de individuele coaching bieden wij trainingen en workshops op maat en op basis van inschrijving aan.

 • Visioning
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Jaarprogramma dienend leiderschap
 • Vitaliteitsprogramma
 • Leiderschapscoachprogramma
 • Opstellingen
 • Ontwapenend communiceren
 • Visionboard

Neem contact op voor een passend aanbod

Wil je reageren, iets vragen?

Laat dan hier een bericht achter.

Not readable? Change text. captcha txt
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com