BLIKopIk de echte BLIKopener!

 In Geen categorie, Onderwijs, Teambuilding, Workshop

Elkaar zien in je krachtigste ‘ik’ en deelgenoot zijn van een gemeenschappelijke aanjager voor samenwerking. Dat is wat de methode BLIKopIK bewerkstelligd!

In loopbaanbegeleiding is intuïtie een goed instrument als raadgever  voor de cliënt. Een verlangen dat uit jezelf komt. De BLIKopIK methode laat spelenderwijs je verlangen weerkaatsten op zielniveau. BLIKopIK is een spel waarmee je met elkaar rijkdom ontdekt van het talent dat in jezelf schuilt én in in je team. Die ontdekking geeft een enorme boost zowel aan de samenwerking als aan persoonlijke ontwikkeling.

blikopik

Inmiddels ben ik spelleider van BLIKopIK.  Het is geschikt voor:

  • Teambuilding
  • Intervisiegroep
  • Bedrijven als onderdeel van een talentprogramma
  • Individuele loopbaanvraag
  • Onderwijs (lerarenteams of met studenten)

Hieronder een impressie van mijn ervaring;

Als ik ergens voor warm loop dan is dat spelen! Het is een ochtend in januari wanneer ik aan tafel schuif voor de workshop BLIKopIk van Marijke Goedgeest van Goedgeest advies en begeleiding. Ik ben opgetogen. Samen met zes anderen krijgen wij een korte instructie. Op tafel staat een speelbord met hartenschijven in verschillende kleuren. Er worden vijf rondes gespeeld waarin wij zien welk archetype in de ander en onszelf schuilt en hoe wij in die kwaliteit elkaar kunnen ondersteunen.

In de eerste ronde is er een wat onwennige sfeer, maar die maakt snel plaats voor een positieve sfeer doordat wij in gesprek zijn over elkaars talent. Wat fijn om gezien te worden en erkent te worden in je talent. In de derde ronde maken wij gebruik van beelden op kaarten. Eén kaart trekt mij bijzonder aan. Een beeltenis van een vrouw. Haar ogen lijken verlicht. Een lichte glimlach ligt op haar lippen. Ik blijf maar naar haar ogen kijken en ik kies de kaart. De uitleg bij het beeld vertelt wat mijn favoriete omgeving is en ik voel hoe dat klopt met situaties waarin ik in mijn kracht sta.

De laatste ronde is die van de creatieve kracht. Ik ontdek hoe wij ons onderling kunnen verbinden en versterken. Iedere speler geniet van de onderlinge aandacht. Wij ontdekken nieuwe kanten van elkaar. Talenten zijn beter zichtbaar. Blikopener; Door bewust te zijn van de talentenkracht van anderen kun je gericht vragen aan de ander of deze die met jou wil inzetten of jouw wil ondersteunen wanneer je daar gebrek aan hebt. Of dat nu geldt voor thuis of op het werk of in een andere gemeenschap.

Wat mij het meest is bijgebleven is de energie die door de ruimte leek te stromen. Kracht van binnenuit versterkt je in wie je in de kern bent. Na de workshop werkte dit door. Keuzes kunnen maken die dichter bij jezelf liggen en makkelijker steun vragen voor zaken waar juist het talent van de ander ligt.

Neem hier contact op voor de mogelijkheden van het BLIKopIK spel of andere werkvormen die Meovida aanbiedt.

Recent Posts
Wil je reageren, iets vragen?

Laat dan hier een bericht achter.

Not readable? Change text. captcha txt