Opgroeien in verbondenheid en heelheid

 In Balans, Gespreksvoering

Mijn dochter is mijn grootste leermeester. ‘Wat wil je later worden als je groot bent? vroeg ik aan haar toen zij vier was. Haar antwoord was eenvoudig, puur en meesterlijk; ‘Mijzelf’. Zei zij onomwonden.

Als zesjarige krijgt ze nog regelmatig de vraag wat ze wil worden. Elke keer hoop ik op hetzelfde antwoord. Maar ook zij is onderhevig aan invloed van buitenaf. Nu is haar antwoord ballerina, net als vele van haar vriendinnetjes antwoorden. Hoe behoud je de verbinding met je pure zelf?

Puur, dat is mijn verlangen. Van buiten gelijk aan binnen. Dat verlangen is nog vele malen groter, want ik gun elk opgroeiend kind, jong volwassene, elk mens te komen tot volledige wasdom: worden wie je bent. Als een rode draad zie ik deze roeping door mijn leven lopen. In harmonie te ZIJN met mijzelf. Dan kan ik brengen wat ik voel; Iedereen voldoet zoals die is.

Recent Posts
Wil je reageren, iets vragen?

Laat dan hier een bericht achter.

Not readable? Change text. captcha txt